Om parken

Baggrund

Tal- og aktivitetsparken er opført i samarbejde med UNO Uniqa og er støttet af VILLUM FONDEN, DIF & DGI's foreningspulje, Nyborg Kommune, Spar Nord og HF & VUC FYN. Det er foreningen Nyborg Aktivitetspark, som står bag initiativet om at skabe et område, som har fokus på både læring, motion og trivsel.
 
Området er dels til fysisk træning med skal desuden give talblinde mulighed for at bruge hele kroppen til at indlære tal, regning, rumlighed og størrelsesforhold m.v..

Redskaberne er udviklet specielt til Tal- og aktivitetsparken i samarbejde med UNO Uniqa. Parken er dermed den første af sin slags i Danmark - og måske i verden.

Målgruppe

Det er gratis at benytte aktivitetsparken og den er tilgængelig for alle hele døgnet rundt. I dag oplever vi, at Parkens etape 1 og 2 bruges af mange forskellige målgrupper: Folkeskoler, VUC, FGU-skoler med fokus på læring inden for matematik og idræt, sportsklubber og sportsarrangementer, unge der bare vil 'hænge ud', familier med madkurv. børnehaver, unge og voksne der gerne vil dyrke motion.
 
 
 

Fokus på talblindhed

Talblindhed er et område, hvor der endnu ikke er megen forskning  og der er ikke udviklet så mange hjælpemidler som der findes til fx ordblinde.
 
Derfor har vi i udarbejdelsen af parken haft et udviklingsarbejde sammen med talblinde unge, undervisere og forskere. Mange af parkens redskaber er tænkt til at kunne have flere funktioner, så de både kan bruges til taltræning og til almindelig fysisk træning.
 
 
HF & VUC FYN Nyborg som er nabo til parken tilbyder som et af få stedet i landet en hf for talblinde. Du kan se en video om to af de talblinde unge her.
 
Du kan også læse mere om talblindhed på HF & VUC FYN Nyborgs hjemmeside.

Indhold i parken 

Ideen med Parken er, at alle redskaber kan bruges til både motion og læring af matematik. Hvert redskab har derfor en dobbelt funktion, således at elementerne i aktivitetsparken kan bruges af mange forskellige målgrupper. Aktiviteterne er multifunktionelle.

I Nyborg Tal- og aktivitetspark er der redskaber og motionsmuligheder, der udfordrer dig på 

 - Kondition
- Styrke
- Balance 
- Koordination
- Social interaktion
- Reaktion
- Smidighed
- Taltræning
- Rumlig forståelse
 
 
Konkret betyder det, at du kan finde boldbur, løbebane, crossfitbane,  fitnessredskaber, små trampoliner, slyngetræning og boksetræningsmuligheder i Nyborg Aktivitetspark. Mange steder er parkens gummiunderlag udnyttet til geometriske former, tal, alternative regnemedtoder, opmåling af afstande m.m. som vil være en hjælp til taltræningen. 
 
Hvis du vil vide mere om, hvordan reskaberne kan bruges i forhold til indlæring af matematik, kan du gå til siden "Lær matematik i parken".
 
 



 
 
 
 
 
 
 
 
Nyborg Aktivitetspark | CVR: 37598704 | Vestergade 7, 5800 Nyborg