Om parken

 
Tal- og aktivitetsparken er opført i samarbejde med UNO Uniqa og er støttet af VILLUM FONDEN, DIF & DGI's foreningspulje, Nyborg Kommune, Spar Nord og HF & VUC FYN.
 
Det er gratis at benytte aktivitetsparken og den vil være tilgængelig for alle.
Område er dels til fysisk træning med skal desuden give talblinde mulighed for at bruge hele kroppen til at indlære tal, regning, rumlighed og størrelsesforhold m.v..
 
Redskaberne er udviklet specielt til Tal- og aktivitetsparken i samarbejde med UNO Uniqa. Parken er dermed den første af sin slags i Danmark - og måske i verden.
 
 
Talblindhed er et område, hvor der endnu ikke er megen forskning  og der er ikke udviklet så mange hjælpemidler som der findes til fx ordblinde.
 
Derfor har vi i udarbejdelsen af parken haft et udviklingsarbejde sammen med talblinde unge, undervisere og forskere. Mange af parkens redskaber er tænkt til at kunne have flere funktioner, så de både kan bruges til taltræning og til almindelig fysisk træning.
 
 
HF & VUC FYN Nyborg som er nabo til parken tilbyder som et af få stedet i landet en hf for talblinde. Du kan se en video om to af de talblinde unge her.
 
Du kan også læse mere om talblindhed på HF & VUC FYN Nyborgs hjemmeside.
  
Indhold i parken 
I Nyborg Tal- og aktivitetspark er der redskaber og motionsmuligheder, der udfordrer dig på 
 
- Kondition
- Styrke
- Balance 
- Koordination
- Social interaktion
- Reaktion
- Smidighed
- Taltræning
- Rumlig forståelse
 
 
Konkret betyder det, at du kan finde boldbur, løbebane, crossfitbane,  fitnessredskaber, små trampoliner, slyngetræning og boksetræningsmuligheder i Nyborg Aktivitetspark. Mange steder er parkens gummiunderlag udnyttet til geometriske former, tal, alternative regnemedtoder, opmåling af afstande m.m. som vil være en hjælp til taltræningen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nyborg Aktivitetspark | CVR: 37598704 | Vestergade 7, 5800 Nyborg