Om parken

 
Tal- og aktivitetsparken skal være et område, der giver talblinde mulighed for at bruge hele kroppen til at indlære ta, regning, rumlighed og størrelsesforhold.Samtidig henvender aktivitetsparken sig til byens øvrige borgere, som kan bruge alle redskaberne til motion og samvær.
 
Det skal være gratis at benytte aktivitetsparken og den vil være tilgængelig for alle.
Redskaberne er udviklet specielt til Tal- og aktivitetsparken i samarbejde med UNO Uniqa. Parken bliver dermed den første af sin slags i Danmark - og måske i verden.
 
 
Talblindhed er et område, hvor der endnu ikke er megen forskning  og der er ikke udviklet så mange hjælpemidler som der findes til fx ordblinde.
 
Derfor har vi i udarbejdelsen af parken haft et udviklingsarbejde sammen med talblinde unge, undervisere og forskere. Mange af parkens redskaber er tænkt til at kunne have flere funktioner, så de både kan bruges til taltræning og til almindelig fysisk træning.
 
 
HF & VUC FYN Nyborg som er nabo til parken tilbyder som et af få stedet i landet en hf for talblinde. Du kan se en video om to af de talblinde unge her.
 
Du kan også læse mere om talblindhed på HF & VUC FYN Nyborgs hjemmeside.
  
Indhold i parken 
I Nyborg Tal- og aktivitetspark, vil der være redskaber og motionsmuligheder, der udfordrer dig på 
 
- Kondition
- Styrke
- Balance 
- Koordination
- Social interaktion
- Reaktion
- Smidighed
- Taltræning
- Rumlig forståelse
 
 
Konkret betyder det, at du kan finde boldbur, løbebane, crossfitbane,  fitnessredskaber i Nyborg Aktivitetspark. Mange steder er parkens gummiunderlag udnyttet til geometriske former, tal, alternative regnemedtoder, opmåling af afstande m.m. som vil være en hjælp til taltræningen. 
 
Det har været vigtigt i udviklingen af parken, at taltræningselementerne ikke kom til at virke 'barnlige' i udtrykket, da unge og voksne talblinde i lige så høj grad skal have lyst til at bruge det. Derfor synes vi at det var en god ide at integrere det i almindelige træningsredskaber i hyggelige omgivelser. Samtidig opfylder området flere funktioner og bliver til gavn for mange mennesker.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nyborg Aktivitetspark | CVR: 37598704 | Vestergade 7, 5800 Nyborg